A PS3 SLIM lebontása

Ps3 slim lebontása

Készítette: Nightmare

A konzol megbontása után buktad a garanciát, és az esetleges károkért senki nem válal felelőséget!

A leírás tájékoztató jellegű, annak felhasználásáért és az abból következő esetleges jogi-, vagy egyéb károkért, hardware hiba, törés, bármimásért a készítő és az oldal nem vállal felelősséget. 

A garancia lejárta után javasolt a konzol kitakarítása/pasztacsere, stb. Ez a kis leírás ebben nyújt neked segítséget, hogy sérülés nélkül tuddd szétszedni a konzolodat!

Szükséges:

- ps3 slim konzol
- csillag csavarhúzó
- torx 8-as csavarhúzó
- kis kézügyesség

1. a HDD eltávolítása, a konzol alján találunk egy téglalap alapú "ablakot" ami alatt található egy kék kis csavar, ami rögzíti a hdd-t és annak takaró elemét a burkolathoz:

 

Ha kicsavartunk akkor távolítsuk el a takaró elemet, majd húzzuk ki a merevlemezt.

 

2. fordítsuk ismét meg a konzolunkat és most lesz szükségünk a torx csavarhúzóra. A képen látható jelöléseknél található csavarokat távolítsuk el.

 

3. ha ezzel megvagyuk, akkor a gép alján található gumitalpakat szedjük ki (garancia matrica alatt műanyag), alatta találhatóak a burkolat rögzítő csavarok:

 

4. távolítsuk el a konzol felső burkolati elemét:

 

5. húzzuk le a tápkábelt az alaplapról és távolítsuk el a csavarokat amik a tápegységet rögzítik, így könnyedén kivehető a táp:

 

6. most a ventillátor tápkábelét is elérjük, ezt le kell húzni, majd a ventillátort rögzítő 2 csavart, és már a ventillátor is kint van:

 

7. húzzuk le a blu-ray meghajtó kábeleit (a szalagkábellel óvatosan, sérülékeny) és a rögzítőcsavarokat, majd emeljük ki a drive-ot:

 

8. a bekapcsolópanelt is szalagkábel rögzíti, húzzuk le az alaplapról:

 

9. az alaplapot rögzítő csavarokat távolítsuk el, majd a burkolat alsó részéből kiemelhető lesz az alaplapi összeállítás:

 

10. Az alaplap alján találhatóak a keresztpántok, amik a hűtőbordát szorítják a CELL és az RSX-hez, 4 rögzítőcsavart kivesszük, valamint pár db csavar összefogja a fémkeretet, azokat is távolítsuk el:

 

11. most már "kicsomagolható" maga az alaplap:

 

12: a képen már a letakarított (értsd: letisztított) CELL, valamint RSX látható:

 

Mostmár nyugodtan leportalanithatjuk a gép belsejét, újrapasztázhatjuk, ki mit szeretne Smile

A tutort készítette: Nightmare 

Minden jog a készítőn kívül: xboxklub.hu