ABGX Patch Guide 1.1

Az aktuális legújabb abgx mindig letölthető innen: Abgx360

ABGX 1.0.6

Mire használható?

AP 2.5-ös backup iso topológiai adatával való patch-elésre, legyen az XGD2 vagy XGD3 formátumú.

Bármely olyan hiba javítására, melynél nem kell az eredeti lemezről adatot kinyerni.

AP 2.5 technikai háttérinformációk:

Mint azt nyilván tudjátok a 2010. november elsején megjelent, 2.0.12611.0 verziójú (ún. Kinect) dashboardban a Kinect támogatás mellett megjelent az Anti Piracy 2.5 védelem is (közkeletűbb nevén AP2.5). 2011. január 19-én kijött a 2.0.12625.0 verziószámú dashboard frissítés, mely néhány, korábban megjelent XGD2-es játéknál is aktiválta ezt a védelmet. Az MS később meglépte az utólagos aktivilást mindegyik XGD3 formátumú játék esetében is.

Ezen másolásvédelmi eljárás erőssége a változtatható lekérdezésekben rejlik. A változtatás megvalósítható dashboard frissítéssel vagy LIVE kapcsolattal. A védelem egyik megkerülésére kidolgozott - már elavultnak számító - megoldás a lekérdezésekre adott rögzített válaszadások voltak. Ez a megoldás később megbukott a 2.0.13604.0 verziójú dashboard megjelenésével, amivel bevezették a gépenként eltérő - ún. egyedi lekérdezési listát.

Az átütő megoldást a lemez topológiai adataival való patch-elés hozta meg, mellyel minden, tetszőleges védelmi lekérdezésre válasz adható. Ezt a megoldást jelenleg csak LT+ 3.0 CFW-k támogatják!

Itt jön a képbe az Abgx, mellyel patch-elve az érintett játékok backupjait ismét futtathatóvá vállnak LT+ 3.0 CFW használata mellett.

Csupán annyi a dolgunk, hogy a következőkben megadott beállításokkal lefuttassuk a programot az adott játék iso-ján, majd kiírjuk azt.

Rendszerkövetelmény:

- legalább LT+ 3.0 flash (vagy újabb)
- Abgx 1.06 verziója vagy frissebb (a tutor írásakor újabb még nincs)
- Imgburn vagy egyéb alkalmazás amivel a korábbi backup-unkat iso-ban rögzíthetjük a számítógépünkön. (Imgburn link: KATT)
- működő internetkapcsolat a patcheléskor.

Abgx beállítása:

1. kép

2. kép

3. kép

Aki már használta az Abgx-et annak elegendő a 2. képen látható opciót ellenőríznie!

Ha a képek alapján mindent bekonfiguráltatok, akkor mentsétek el a beállításokat, hogy ezt ne kelljen minden alkalommal megismételni(File - Save Settings)!

Az ABGX használata:

Miután elindítottátok, az Input alatt a File(s) lehetőséget válasszátok ki beviteli forrásként! Az alatta lévő sávban tallózzátok be a gépre másolt iso-t, majd alul kattintsatok a Launch-ra! Ezután csak annyi dolgotok van, hogy megvárjátok míg a program végez az iso vizsgálatával, illetve javításával.
A végén, ha az összes üzenet zöld színű, akkor sikerült az AP2.5 szektor patch-elése, lehet írni backup-unkat!

4. kép

A tutort készítette: Beyonder

Frissítette: korni

Minden jog a készítőn kívül: xboxklub.hu