Advanced Scart Cable

Xbox Advanced SCART Cable
Írta: balintka 2005. augusztus. 14
Módosította: BlackLord 2007. január. 20

A mai napon érkezett meg a hivatalos nevén Xbox Advanced SCART Cable-em, gondoltam rögtön megosztom frissen a tapasztalataimat. Habár ez a neve, a köztudatban SCART Advance-ként szokták nevezni.

A kábel átlátszó, magas dobozban érkezett, fekete színű borítóval, rajta természetesen a termék megjelölésével. A hátlap Xbox-zöld színű, rajta többnyelvű, rövid ismertetővel. A doboz a kábel mellett leírást tartalmazott, EU-s nyelveken, plusz az orosszal, magyar nyelv sajnos továbbra sem ismerhető fel rajta.

Miért is jobb az RGB kábel, mint a sima kompozit kábel?
- Sokkal tisztább, élesebb képet ad, mint a sima kompozit kábel!
- A játékokban eltűnnek a zavaró élek, élesebb, kontrasztosabb képet kapunk!
- Így kihasználhatjuk az 5.1 által nyújtott hanghatásokat, persze ha rendelkezünk házimozi rendszerrel Róla van szó!

Xbox Advanced Scart Cbale

A kábel megvásárlásával drága ára ellenére jól járunk, ám magas árával kiváló minőséget is kapunk, akár a fizikai minőséget tekintve, akár az általa nyújtott kép- és hangminőséget is figyelembe véve.

Többek véleménye szerint felesleges két- háromezer forintért utángyártott RGB kábelt venni, ezek képminőségét sokan kritizálták, emiatt sokan az Advanced SCART-ra esküsznek.

Én azért amondó vagyok, hogy léteznek nagyon jó minőségű utángyártott RGB kábelek, amik szintén képesek hasonlóan jó képminőségre. Ami igaz az igaz, hogy a Microsoft termékénél akár 3szoros árat is ki kell perkálnunk más gyártóhoz képest, de tényleg kiváló minőséget kapunk! Aki igazán xbox fan annak nem hiányzik a gyűjteményéből!

Minden jog fenntartva: balintka, BlackLord és a http://www.xboxklub.hu