Az Xbox 360 HDDújraépítése

Építsd fel újra az Xbox 360 HDD-det

Írta: WunSick a Devo-E-ből.
 

Mondjuk úgy, hogy felül írtál pár file-t és elbuktál egy rakat játékos képet, pár demót és egyebet. Vagyis elrontottad a drive-odat és olvasási problémáid vannak, mondjuk… az Oblivionnal!!! Megtörtént velem! Talán csak rendben és tisztán akarod tartani, mindegy. Most elmondom, hogy is teheted meg, megmutatom a szükséges lépéseket…

Szükséges file-ok:
 

- x360tool

- Xplorer360

- Drive felrakva a PC-re.(használj olyan módot, amilyet csak akarsz)
Most ahogy olvasod ezt, biztos vagyok benne, hogy tudod, hogy linkeld fel a drive-odat a PC-re. Szóval kihagynám ezt a lépést és ássunk rögtön a mélyére a dolognak. Rendben? (nem, ne válaszolj csak költői kérdés volt)

Rebuild HDD 01

Ha bebootoltad a drive-odat a Windows alá, és meg van nyitva a xploler360, gyerünk és nézd át a harmadik partíciót és nézz bele a Content könyvtárba. Xplorer360-ad valahogy így kell, hogy kinézzen.

Rebuild HDD 02

Keress olyan könyvtárat, ami E000000 kezdődik és folytatódik pár véletlenszerű számmal és betűvel, ez a Gamertag könyvtárad. Ez a könyvtár tárolja a játékok mentéseit, és a fő előfizetési információit a játékos profilodnak. A te könyvtár neved szerintem különbőzik az enyémtől, ezért csak nézz bele a 0010000 nevű könyvtárba, és találnod kell egy FFFE07D1 nevű könyvtárat, ami tartalmazza az összes előfizetési infódat. (0030000 lentebb lesz részletezve). Gyerünk, szépen nyissd meg, ugyan úgy, mint egy képernyővel feljebb. Itt van tárolva az összes változó, mondjuk úgy innen bootolod be a gamer képed, innen indulnak a játékok, és innen tölti be a gép az összes beállításodat. Szóval csak óvatosan! Az Oblivion lemezem nem bootolt be, amikor elmozdítottam a HDD-t a gépről, amint visszaraktam, már vitorlázhattam is.

Rebuild HDD 03

Oké, most tövig az FFE07D1 könyvtárban meg vannak számozva a többi könyvtárad is, ami itt van kilistázva, minden egyes szám egy játékodat takarja. Ezek a könyvtárak tárolják a mentéseket a játékaidhoz a kiválasztott Gamerprofilhoz. Ellenőrizd a képet lentebb és mentsd le valahol a PC-den! Személy szerint én lementettem a teljes E000000####### könyvtárat, de a tutorial kedvéért jobb, ha megtanulod melyik könyvtár mit is jelent. Lentebb listázva az enyém.

Rebuild HDD 04

Most ha tényleg belenézel egy-két könyvtárba, látod, hogy az elnevezésük nagyban hasonlít a rendelt játékhoz, vagyis nem lesz gond, hogy melyik hová is tartozik. De ha mégis…. Elindíthatod az x360tool nevű programomat és ellenőrizheted a file-okat. Nyiss meg egyet, és nézd meg az x360tool-ban. Még megnézhetsz két dolgot.

Rebuild HDD 05

Rebuild HDD 6

Ahogy látod, sok mindent meg lehet nyitni eddig oké. Rendben, most benne vagyunk az E000000####### könyvtárban majd lépj bele az FFE07D1 könyvtárba, és itt találsz egy 0030000... nevű könyvtárat. Ez tartalmazza a háttérképeidet, a letöltött háttérképek a Content\000000000000000\ nevű saját könyvtáraikban vannak. Szóval használd a x360tool-ot hogy, bandázhass ezekben is.

Rebuild HDD 07

Most hogy az összes könyvtár átnézve és biztonságban le van mentve, ráadásul az is tudjuk hogy hová, akkor akár folytathatnánk is.
Itt az ideje, hogy megformattáljuk a drive-unkat. Bootoljuk be a 360-at úgy hogy rajta van a HDD. Menjünk a System képernyőre válaszuk ki a Memory-t, menjünk le és válaszuk ki a drive-unkat.
Álljunk neki formatáljuk meg. Ha kész van néhány lépést, kell követned, és a megkér, hogy zárd a drive-ot a géped egyedi széria számához. Ha ez is kész, megtehetsz pár dolgot…
- Letölthetjük a gamertagunkat az Xbox Live-rol (nem hozza vissza a mentéseid, sem, a háttérképeid sem a gamerképed, legalábbis nekem nem)
- Vagy visszamásolod a magad.
Kövessd a lépéseket visszafelé és tedd vissza az infódat, és már kész is vagy.
Én lementettem az összes háttérképem és mentésem, és ez minden, amire igazán szükségem van. Hogyha te le akarsz menteni egy-két letöltött játékos képet, akkor neked kell összevadásznod őket a HDD-ről, mert nem egy helyen vannak letárolva. Csak majd jegyezd, meg hogy hol voltak, mert ugyan oda kell őket visszapakolni az x360tool-al.
Indítsd újra az xbox 360-ad és jó szórakozást!!
Kellemes tavaszi nagytakarítást!
 
WunSick

Fordította: Laja X
Eredeti cikk: team-gx.org (360rebuild)
Minden jog a készítőkön kívül: XboxKlub.Hu