PSP gameboot cseréje (CFW-vel telepített PSP-n)

PSP gameboot cseréje
(CFW-vel telepített PSP-n)

 

Verzió: v1.0

A tutorialt írta: CZCZ

FONTOS!!!
Az itt ismertetett dolgok egy része illegális.
Garanciavesztést okozhat, ha nem tudod valamilyen hardveres hiba miatt visszaállítani a konzolt időben a gyári állapotra.
Tönkrevághatod a berendezéseidet, amiért sem én, sem az Xboxklub.hu egyik tagja sem vállal felelősséget!
Csak saját felelőségedre használhatod!!!

Mire jó ez a mod?

Ezzel a módosítással egy CFW-vel telepített (flash-elt) PSP Slim vagy FAT készüléken lehet a játékok indítása előtt látható videót kicserélni bármilyen másik internetről letöltött vagy akár általunk gyártott egyedi "gameboot.pmf" fájlra. Ezáltal egyedibbé tehetjük a konzolt.

FONTOS!
Ez a leírás csak telepített CFW-vel rendelkező PSP-n használható! Az új alaplapos gépeken, amelyeken csak ChickHEN módszerrel lehet CFW-t futtatni, még véletlenül se próbáld ki, mert örökre tönkrevágod vele a konzolt!!!
ChickHEN-re is létezik gameboot mod, de mivel veszélyes ezt nem ismertetem (google a barátod, ha érdekel, keresd meg).

Hozzávalók

  1. Total Commander (vagy Win Commmander) program, amiből akár próbaverzió is megfelel számunkra.
  2. A kiszemelt "gameboot.pmf" file. Az internetről rengeteg letölthető. Az általam bemutatott Mortal Kombat stílusút innen tudjátok letölteni.
  3. A PSP adatkábele vagy amennyiben ezzel nem rendelkezel bármilyen USB - Mini USB kábel megteszi.
  4. Memory Stick memóriakártya (bármi lehet rajta mert, csak be kell helyezni a PSP memóriakártya olvasójába).
  5. CFW-vel telepített, régi alaplapos FAT vagy Slim PSP konzol.

Teendők

  1. Indítsd el a Total Commander-t. Felül kattints a "Beállítások"-ra és a legördülő menüben válaszd az "Általános Beállítások" menüpontot.
  2. Kattints bal oldalt a listában a "Képernyő"-re majd pipáld be a "Látszik a rejtett/system fájl (csak szakembereknek!)" funkciót és kattints alul az "OK"-ra.
  3. Most kapcsold ki teljesen a PSP-t a ki/be kapcsoló gomb hosszan tartó, felfelé történő meghúzásával, amíg a zöld LED el nem alszik. Ha ez megtörtént tegyél be egy memóriakártyát és csatlakoztasd a konzolt az adatkábellel a PC-hez. Kapcsold be, és közben tartsd nyomva az "R" (jobb felső) gombot.
  4. Menj az "Advanced configuration ->"-re és nyomd meg az "X" gombot. Itt a "Toggle USB (flash0)"-ra kell menned majd ismét "X" gombot kell nyomi (alul, valószínűleg kiírta egy pillanatra, hogy USB Enabled).
  5. Most a sajátgépben megjelent egy új meghajtó, mint pl. amikor egy pendrive-ot csatlakoztatsz (ez a PSP egyik flash memóriája). Nyisd meg ezt a meghajtót a Total Comanderrel.
  6. Minden esetben a következő mappákat kell látnod. Ha nem ezeket látod, akkor valamit rosszul csináltál! Olvasd el még egyszer a leírást! Ha nem tudja megnyitni a meghajtót, akkor elfelejtettél memóriakártyát rakni a PSP-be!
  7. Készíts a bal oldali fájlablakban a merevlemezedre egy mappát például "Gameboot biztonsági mentés" néven és nyisd meg.
  8. Most menj bal oldalt a "vhs" és azon belül a "resource" mappába, majd keresd meg a "gameboot.pmf" nevű fájlt. Jelöld ki a jobb egér gombbal, nyomj egy "F6" billentyűt és kattints az "OK"-ra. Ezzel kiszedted a konzolból a gyári játékindító videót.
  9. Keresd meg az általad választott "gameboot.pmf" file-t a jobb oldali fájl ablakban. Jelöld ki jobb egérgombbal, nyomj egy "F5" gombot a billentyűzeten és kattints az "OK"-ra. Ezzel feltöltötted az új játékindító videót! Wink
  10. Tartsd hosszan felfelé nyomva a ki/be kapcsoló gombot, amíg a zöld LED elalszik, majd kapcsold be a PSP-t és évezd a munkád gyümölcsét! Smile Bármilyen játék vagy program indítása előtt mostantól az új videó látható.

 

Ha nem sikerült a műtét

Amíg a "flas0"-ban mod-olsz, nagy kárt nem tudsz tenni, de még véletlenül se próbáld meg a többi flash bank módosítását (esetleg biztonsági mentést készíthetsz mindegyikről). Amennyiben mégis valami balul sülne el, akkor tedd vissza az eredeti "gameboot.pmf" file-t. Ha nem indul a PSP, vagy valamit elrontottál és csak a "flas0"-ban keletkezett hiba, Pandora akkumulátorral és memóriakártyával végtelenszer helyreállítható a konzol.

Kérdéseidet és észrevételeidet várjuk a fórumban!

Jó szórakozást!

Legyen 2010 is a modding éve! Wink
Minden jog fenntartva a készítőn kívül: xboxklub.hu
Szeretnék külön köszönetet mondani az xboxklub.hu aktív tagjainak, mert nélkülük nem jött volna létre.