Vízhűtés - nightmare

Xbox 360 vízhűtés

Készítette: Nightmare

Mindenki csak saját felelőségre kezdjen bele, mert sem én sem a klubtagok nemválalnak felelőséget az esetleges károkért!

A leírás tájékoztató jellegű, annak felhasználásáért és az abból következő esetleges jogi-, vagy egyéb károkért, hardware hiba, törés, bármimásért a készítő és az oldal nem vállal felelősséget. 

Sokak szerint, a leghatásosabb hűtés a kis forrófejű konzolunknak a vízhűtés, ugyanis a víz nagyon jó hővezető anyag, és a vízhűtés segítségével megszüntethetjük a nagy hőingadozást, valamint teljes mértékben megszűnnek a konzol melegedési gondjai.

Első lépés: X360 konzol lebontása lásd GYIK/FAQ

Ahány gyártó, annyiféle vízhűtés, így mindenki maga tudja kiválasztani, hogy neki melyik a szimpatikus, az én választásom egy Thermaltake Tribe VX-re esett, ami szálcsiszolt alu házba van beépítve, révén külső rendszer, és a 2009.08-havi elite gépem.

Tribe vx részei:

12x24cm hőcserélő radiátor (az eredeti ventiket Arctic F12 ventilátorokra cseréltem)

 

 

vízpumpa: az eredeti 400l/h volt de ezt kicseréltem egy 600l/h-ra sokkal halkabb és természetesen jóval többre képes:

 

víztartály: ebben a rendszerben 1l-es tartály van ami elég nagy mennyiség a tide water 2dl-es tartályához képest:

 

majd legvégül a csőelválasztó amivel a víz kifolyása nélkül tudjuk különválasztani a rendszert az xboxtól:

 

A vízhűtőblokk téren gondok vannak, ugyanis nem mind fér el a dvd drive alatt, ahol 15mm hely áll rendelkezésünkre, hogy beépítsük a blokkot!

Aki tud, javaslom, hogy szerezzen bontottan Tide water blokkot! (most énis ezzel szereltem), vagy marasson ki egyet! A megfelelő blokk rajza elkérhető tőlem!

Tehát, a blokkot 4 ponton rögzítettem, és fölülről, hogy egyenletesen feküdjön egy x-clamppel fogattam le, ami igen jónak bizonyult.

 

Az xbox fémkeretén át kell vezetni a csöveket, azonban, hogy a "tepsi" ne sértse meg a csövet, ezért fémből készült csőátvezetőt használtam:

 

ha ezzel is megvagyunk, akkor a légterelőt kicsit meg kell faragni, abban az esetben, ha nem 2 körös a kialakításunk, hogy a cpu-nak a hűtése megmaradjon.

 

Ha ezzel is megvagyunk, már csak a konzol burkolatát kell visszarakni.

A rendszert, egy külön tápegységről működtetem.

Pár szót a hatékonyságról:

23C°-s szobában, 1.5-2 óra folyamatos Batman a-a után, a gpu 26-28C° volt,  ami szerintem elég meggyőző, de nagyon jó eredményeket el lehet érni, egy kisebb rendszerrel is, pl.: 300l/h-val, de vannak olyanok, mint én, ha már lúd legyen kövér Smile

Az összkép:

 

Az egész rendszer működés közben nem hangosabb mint az xbox gyári hűtése!

Mindenkinek 3-led mentes játékot kivánok!

A tutort készítette: Nightmare

Minden jog  akészítőn kívül: xboxklub.hu