Az XBOX Live szolgáltatás beüzemelése XBOX 360-on

DeathThief, alias Kuresz regelése után (XBoxMekka) hamar meg is lepett minket egy hasznos kis írással, ami a friss 360 tulajoknak segít beállítani az XBOX Live szolgáltatást!

A következőkben az Live! opció aktiválását ismertetem.
Első lépésként be kell állítanunk az XBOX 360-unkon a net hozzáférést. Ezt a System fül Network almenüjében találjuk.
Ezen belül Edit Settings-Additional Setting-nél meg kell adnunk az internet-elérésünk adatait. (Gondolok én jelszóra és felhasználói névre)
Az Advenced Settings menüponthoz ne nyúljunk!
Ha ezzel készen vagyunk, indítsuk újra xboxunkat.

Live aktiválás:
 

XBOX Live fülnél "kattintsunk" a Join XBOX Live menüre (a képernyő közepe).
Ezután bejön egy képernyő, ahol megint válasszuk a Join XBOX Live opciót.
Ezután a gép elkezdi ellenőrizni a net-hozzáférésünket (amit az első lépésnél beállítottunk). Ekkor bejön egy kis ablak, mely azt írja, hogy ahhoz, hogy csatlakozni tudjunk a Live-hoz, meg kell szakítanunk minden tavékenységet az xboxunkon. Menjünk a Yes-re.
Bejön egy új menü. Itt update-el egyet a gép, majd továbbugrik a következő menüre. Itt adhatjuk meg a leendő GamerTag-unkat (felhasználói név). Ha beírtuk, Done. Megvizsgálja a gép, hogy felhasználható-e még a GamerTag. Ha igen, továbblép egy új menüre. Itt megkérdezi, hogy van e regisztrált MSN, vagy XBOX.COM postafiókunk. Ha nincs, akkor újat kell csinálnunk, ezt megtehetjük a No, create one opcióval. Ha van, akkor válasszuk a Yes, I do-t. Az accountcsinálásra nem térek ki, annyi, hogy csináltatunk a géppel egy MSN vagy egy XBOX.COM-os e-mail címet. A következő menüben ismertetnünk kell az e-mail címünket és ennek jelszavát (amit az előbb kreáltunk). Ha beírtuk, katt a Sign In-re. A következő menüben országneveket látunk, melyel a tartozkodási helyünket adjuk meg. (M.o. nincs - Dögöljenek meg! - a szerk.) Célszerű Németországot vagy Amerikát választanunk. (Ettől függ, hogy később milyen nyelvű lesz a Live menü!!!) A következő menüben adjuk meg a nyelvet, amit szeretnénk (sok választási lehetőség nincs, az előző menüben megadottakat ajánlja fel), ezután megkérdezi, mikor születtünk (fontos, hogy 18 éven felül legyél, különben nem engedi használni teljes mértékben a Live-ot, ezért adjunk meg olyan születésnapot, hogy az alapján már elmúltál 18). Ha ez megvan, Next. Következő lépésnél a nevünket, telefonszámunkat (kitalált is lehet, de körzetszám[3620/70/30] fontos) és az e-mail címre kérdez már mégegyszer. Ha ezekkel megvagyunk, Next. A következő menüben ismerteti a szerződést (jogvédelem, stb) Erre a válaszunk természetesen Accept legyen.Most kiválaszthatjuk, hogy melyik Live csomagot szeretnénk aktiválni.Manapság már lehet szerezni Live kártyát, melyhez nem szükséges bankkártyaszám, de többségben kéri ezt is. Én most a Silver csomagot szeretném aktiválni. Csak rá kell kattintanunk, máris bejön a következő menüpont. Itt megkérdezi, hogy biztosak vagyunk-e, hogy a kiválasztott csomagot szeretnénk aktiválni. Itt természetesen Keep (jelen esetben) Silver.A következő menüben meg kell adnunk egy lakcímet utca, házszám, város szinten. Olyan címet adjunk meg, hogy az megfeleljen a már kiválasztott országunk egy VALÓS címével. Következőleg tájékoztat minket, hogy Silver csomagunk 1 hónapig Gold üzemmódban fut, s ezzel teljes Live hozzáférésünk lesz 1 hónapon keresztül. Nem maradt más hátra, mint ellenőrizni adatainkat, és belefognunk az Xbox Live felderítésébe.

Enjoy
By DeathThief (Kuresz)
MINDEN JOG A KÉSZÍTŐKÖN KÍVÜL: XBOXMEKKA
Eredeti leírás: ITT