360 ház szétszerelés

Készítette: Team Xecuter.
A szétszereléshez szükséges idő: 5 perc
Néhezségi fok: könnyű
Szükséges eszközök: egy hegyes szerszám (pl. ár, de javasolt az Xecuter Unlock Tool) , egy Torx10-es csavarhúzó és egy elemlámpa a nem jól látható helyek megvilágításához.

A fent említett eszközök segítségével könnyedén szerelhetjük szét az Xbox360-unkat úgy, hogy a különböző részek a szerelés során nem sérülnek.

Mielőtt nekiállunk a szetszerelésnek javasolt a leírás teljes átolvasása és ha valamelyik része nem világos, akkor inkább el se kezdjük a bontást!

FONTOS!!!
AZ XBOX360 SZÉTSZERELÉSÉVEL A GARANCIÁT ELVESZÍTJÜK!

1. Az első lépés, az előlap eltávolítása

Tedd az újjad az oldalsó borítón (amely az előlap USB portokhoz első végénél van) lévő mélyedésbe [1a kép], majd óvatosan emeld ki az előlapot az újjaddal [1b kép]. Nem kell túl nagy erő ahhoz, hogy az előlap szépen eltávolítható legyen [1c kép].

 

[1a kép]

 

 


[1b kép]


[1c kép]

2. Az oldallapok leszedése

A két szürke oldallap mind az alsó mind a felső fehér borítóhoz csatlakozik. A lebontást a jobb oldalival kezdjük (ahol a HDD csatlakozik). Elsőként a két belső műanyag tartót kell kipattaintani [2a és 2b kép]


[2a kép]


[2b kép]

További két kép arról, hogy hogyan tudjuk kipattintani a két belső tartót [2c kép]. Egyszerűbb, ha a kipattintás közben óvatosan megemeljük az oldallapot [2d kép].


[2c kép]


[2d kép]

Van további három műanyag tartó a ház alső, illetve felső oldalán. Ezekhez a szellőzőnyílásokon keresztül lehet hozzáférni. Viszonylag nehéz meglátni őket, ezért itt javasolt egy elemlámpa használata a megvilágításhoz. Nyomjuk be pöcköket, miközben óvatosan emeljük ki az oldallapot [3a, 3b és 3c kép].


[3a kép]


[3b kép]


[3c kép]

Majd fordítsuk meg az Xboxot és végezzük el ugyenzt a másik borítón is. Ahhoz hogy az első lyukhoz hozzáférjünk, előbb a gumilábat kell eltávolítanunk [3d kép].


[3d kép]

Pattintsuk ki a további két tartótezen aoldalon is [3e és 3f kép].


[3e kép]


[3f kép]

Majd távolítsuk el az oldallapot [3g kép].


[3g kép]

 

Lássuk a másik oldallapot. Ez annyiban egyszerűbb az előzőnél, hogy itt nincs meg a két belső tartó, csak a 3-3 oldalsó. Járjunk le hasonló módon, mint az előzőekben: a szellőznyílásokon keresztül óvatosan pattintsuk ki a tartókat. [4a, 4b és 4c kép]


[4a kép]

 


[4b kép]

 

 


[4c kép]

Majd fordírsuk meg a boxot és pattintsuk ki itt is a 3 tartót [5a, 5b és 5c kép].


[5a kép]


[5b kép]


[5c kép]

 

3. Az alsó és a felső lapok

A két oldalsó lap eltávolításával valójában eltávolítottuk az Xbox360 házának fó tartóit, most már hozzáférünk a felső és az alsó lapokoz.

Fordítsuk az Xboxot fejjel lefelé [6a kép].

 


[6a kép]

A kezünkkel (vagy akár egy sima csavarhózó segítségével) óvatosan pattintsuk szét az alsó és a felső borítót összefogó négy tartót [7a kép]. Miután szetpattintottuk a lapokat, emeljük fel az alsó lap elejét [7b kép].


[7a kép]


[7b kép]

Fordítsuk meg a konzolt, hogy levehessük a hátsó lapot. 5 kis lyuk van a ház hátsó bal oldalán [8a kép] és további 2 a jobb oldalán [8b kép].

 


[8a kép]

 


[8b kép]

Pattintsuk ki ezeket a tartókat is. Fontos, hogy az első rész megemelve maradjon, így megelőzható az, hogy a tartók újra visszapattanjanak.

További két kép a hátsó rész sztpattintásához [9a és 9b kép]

 


[9a kép]


[9b kép]

Óvatosan illeszük az ezközt a lyukba amíg meg nem meghalljuk az apró kattanást, ami a szétpattintást jelzi [9c, 9d és 9e kép].


[9c kép]


[9d kép]


[9e kép]

Amint kész vagyunk, leemelhető a teljes alsó lap [10a és 10b kép].

 


[10a kép]


[10b kép]

Amint az alsó borítót leszedtük, látható válik egy fém védőlemez, melyen elég sok csavar van. Ezek közül nekünk csak 6 Torx10 csavar fontos, csavarjuk ki őket, [11a kép].

 


[11a kép]

A csavarok eltávolítása után fordítsuk meg a 360-at és emeljük le a felső borítót [12a és 12b kép].


[12a kép]


[12b kép]

Gartulálunk! Sikeresen szétszedted az Xbox360 házát!
Jöhet a Moddolás! Smile


[12c kép]

A tutort a Team Xecuter készítette. Eredeti verziója itt található.

Xboxklub.hu
2007, április.