FreeMcBoot tutorial (memóriakártya exploit) PS2

A FreeMcBoot 1.8 egy olyan segédprogram melyet memóriakártyára kell telepíteni, és ezután azt moddolatlan Ps2-be téve futtatni fogja a backupokat.

FIGYELEM: SCPH-9000x gépekkel csak 2.30-as bios-ig megy, valamint az FMCB boot 1.8-asnál korábbi verziójú installerei nem képesek megfelelően kezelni az után gyártott memória kártyákat. (Lefut a telepítés hibátlanul, de nem fog bootolni.)
Ezen felül van néhány (eddig 30-ból 3db)PS2-es játék, amely nem hajlandó elindulni ezzel a módszerrel (ajánlatos egy jó minőségű újraírható lemezt bevetni), valamint a PS1 játékokkal nem működik!!!Tehát régi PS1 CD alapú játékokat nem visz.

Ezekre lesz szükséged:

  • FMCB.iso
  • egy üres cd (csak a cd jó)
  • legalább 2 MB-s Sony memóriakártya
  • Egy modchippel ellátott ps2
  • ESR disc patcher

Egyben letöltheted: INNEN

 

1. Az FMCB.iso-t kiírod egy üres cd-re az író programod álltal megengedett legkissebb írási sebességgel.

2. Beteszed az imént elkészített cd-t  és a módosítani kívánt memóriakártyát egy modchippel ellátott ps2-be. És ha mindent jól csináltál az installer elindul.

3. A következő képernyőn válaszd ki a gombokkal a multi version installt, így bármilyen verziójú ps2-vel tudod használni a memóriakártyát az adott régión belül. Ha 2 memóriakártya is bent van, akkor kiválaszthatod, melyikre akarod feltelepíteni. Válaszd ki annak a memóriakártyának a slotját, amelyre telepíteni akarsz.

4. Ha a következő képernyőket látod minden rendben lezajlott és befejezte, nyomj ok-t majd kapcsold ki a gépet, majd átrakhatod a moddolatlan ps2-be a kártyát

Ha ez megvan gondolom használni is akarod valamilyen backuppal, ezt a következőképpen tudod elérni.

1. Indítsd el az ESR disc patchert

2. Kattints a patch gombra

3. Válaszd ki a játék eredeti lemezéről lementett isot

4. Ha kiírta, hogy patch succesfull bezárhatod a programot

5. Ezután a lemezképet írd ki a legkissebb írási sebességet használva (tesztelt: Verbatim-R max 4x-es pörkölés).

Ha mindez megvan, rakd be a backupot és a memóriakártyát a ps2-be, hagyd, hogy bejöjjön egy szürke képernyő vagy manuálisan kiválasztod az ESR menüt, elindítod, és itt válaszd a launch CD/DVD opciót és várj amíg a backup bebootol! Jó Szórakozást!

 

VIGYÁZAT!

Ez a cikk csak tájékoztató jellegű, csak saját felelősségre használhatod fel, a készítő, és az Xboxklub.hu semmilyen felelősséget nem vállal!

Minden jog: Xboxklub.hu

A tutort készítette/tesztelte: N0rby21, LAJA X
Az 1.8-at tesztelte: tihibaby
További köszönet: BlackLord