Left 4 Dead - Gabe33


Left 4 Dead - Gabe33

Előszó: Üdvözlök mindenkit! Ha jól tudom a Source nem nagyon dobott játékokat a piacra a Counter Strike után. Nos ez megváltozott. Nem rég kijött a Left 4 Dead, amiben mind össze annyit kell tennünk, hogy túléljük, ezt a rettenetes csapást (mármint a zombikat Smile ). De ennyi elég is előszónak, kezdődjön a teszt.

Irányítás: Az irányítást nekem könnyen megszokható volt, furcsa is, mivel még nem vagyok egy akkor zseni Xboxozásban, mint mások. Ez mégis rögtön a kezemre állt. Az első pálya után már csak a fegyvert nem tudtam felvenni :). Bár, az első rész elején nem is nagyon láttam, hogy fel lehet venni fegyvert. Elmentem mellette.

Grafika: A grafika, szerintem jó, rendkívül királyul eltalálták a vér színét, pár játékkal ellentétben. Nagyon tetszett, hogy lehetett csonkítani. Ez annyit tesz, hogy repültek a testrészek össze-vissza. Én ezt rettenetesen élveztem! Bár lehet, hogy csak én vagyok hülye, és ez nagyon beteges. Na de mindegy is. A fegyvereket nagyon szépen lemodellezték. Tényleg nagyon élethű. A „szörnyek" is nagyon szépek, néha amikor rám ugrott a sötétből egy Hunter, felsikítottam a sötét szobámba, hogy: Mi az isten?! A pályák elég változatosak és szépek, bár szerintem túl sokszor vagyunk kint az utcákon, vagy az erdő mélyén.

Játékmenet: Ha valaki azt hiszi, hogy ez egy félelmetes játék ellent kell mondjak. Ez nem félelmetes. Jönnek a zombik, mi meg szétlőjük őket, mielőtt elérnének hozzánk. Persze ez nem mindig sikerül és akkor párszor megkaszabolnak. Nagyon élveztem, a közben lévő hátborzongató zenét. Ez teszi néha, ismétlem NÉHA félelmetessé a játékot. Nagyon élveztem benne még azt, hogy ott vannak a csapattársaink is. Ha meleg helyzet van, kihúznak a sz*rból. Bár néha nem is tudnánk nélkülük élni, csak ha nagyon ügyesek vagyunk. Teszem azt, elkap egy „Smoker" és elkezd húzni a földön. Közben a zombik elkezdenek gyilkolni. És még azzal is megy az életed, hogy közben húz. Ilyenkor csak imádkozhatsz, hogy a közelben van egy csapattársad és lelövi az ellent. Szerintem a mentést is jól megoldották. Egyáltalán nem lehet menteni, vagy elérsz a bizonyos SafeRoom-hoz vagy meghalsz és kezdheted az előző SafeRoom-tól. Nekem ez bejött, mivel normál módban vittem, és úgy nagyon könnyű. Közben fel lehet venni Pills-t (tablettát) amitől több életünk lesz, de folyamatosan csökken, valamint első segély csomagokat, amitől rögtön felmegy az életünk. Valamint még szintén a társakra visszatérve, ha rosszul áll a szénánk a társaink odafutnak hozzánk, és ha van nekik, rád használják el az első segély csomagot. Nagyon eltalálták a játékban a Pipe bomb-ot! Ha egy nagy rakás zombi közé bedobod, mindegyik odagyűlik és nézi, hogy mivan, közben sz*rá robbannak. Az valami rettenetesen tetszett még a játékba, hogy amikor felcsendült egy bizonyos zene, az azt jelezte, hogy biztos nem kevés zombi fog minket megtámadni. Nekem néha csak az nem tetszett, hogy ha bementem egy szobába ahol zombik voltak, csak ott támasztották a falat. És nem csináltak semmit, amíg fel nem tűnt nekik, hogy ott vagyok.

Az Ellen: Nos, nincs túl sok féle zombi. Van a sima ami jön és marcangol. Rögtön le lehet őket sorozni és meghalnak. Vannak a Smoker-ek (füstösök), akik ilyen colos gusztustalanságok, amik elkapnak és elkezdenek magukhoz húzni. Vannak a Hunter-ek amikkel szintén vigyázni kell, mert ha meglátnak rád ugranak és addig zúznak amíg vagy meg nem halunk, vagy amíg meg nem hal. Vannak a Tank-ok, akikkel nagyon-nagyon vigyázni kell, mivel egy óriási szörnyről van szó, akik ha pofon vágnak, elrepülsz Kazincbarcikára... Ezekkel akkor kell vigyázni, ha a tetőn vagyunk. És végül vannak a Witch-ek, akik könyedén szólva egy síró-rívó félelmetes kis k*rva  akihez ha közelmegyünk letámad és nagyon viszi az életed. Azt hiszem mindet leírtam.

Végül is: Ez egy király zombi gyilkoló játék, amiben horrorisztikus karakterek vannak. Szerintem, akinek van XboX 360 gépe vagy éppen jó pc gépe az ne hagyja ki. Sajnos Live-on nem próbáltam ki, mert nincs előfizetésem.

Ezzel búcsúzom: Gabe33 ç a teszt írója Smile