Playstation 3 karbantartás - pasztacsere

Playstation 3 karbantartás - pasztacsere

ABBAN A PILLANATBAN HOGY MEGBONTOD A KONZOLODAT A GARANCIA ÉRVÉNYTELENNÉ VÁLIK!

Mivel a PS3 konzolt is egy nagy ventilátor hűti, rengeteg port tud magába szívni, és ha a belsejében összegyűlik a rengeteg por/szösz, romlik a hűtés hatásfoka is, és ekkor jelentkeznek a hibák: túlmelegedés, fagyások vagy a legrosszabb esetben YOLD.

Persze ez az eljárás sem véd meg 100% ban a meghibásodástól, de csökkentheted annak esélyeit.

A gyárilag használt hővezető pasztát sem árt lecserélni, mert nem a legjobb minőségű, hajlamos kiszáradni.

Ps3 szétszedése = GYIK/FAQ-ban

íme pár kép, mennyi koszt tud magába szívni:

A tisztításhoz sűrített levegős spay a legalkalmasabb, pár perc alatt teljesen letisztítható vele az egész alaplap és a nehezen elérhető helyeken is jól alkalmazható.

pasztacsere:

Jól látható, hogy a gyárilag alkalmazott paszta, a CELL és az RSX oldalán olyan szinten ki van száradva, hogy törni lehet azt, eltávolításukhoz pc boltokban kapható hűtőpaszta eltávolító folyadékot kissebb nagyobb kiszerelésekben lehet kapni és percek alatt tökéletesen eltávolítja a gyári "rágógumit".

Letakarított CELL ,RSX

Újrapasztázásukhoz ajánlom: Arctic mx-2 tesztgyőztes pasztát, amire a gyártó 8 év száradási garanciát vállal, a pasztát elég egy nagyon vékony rétegben felvinni a  cpu&gpu-ra, én úgy szoktam, hogy az egyik oldalon, saroktól sarokig nyomok rá pasztát, majd egy kis müanyag lapka segitségével, pl személyi igazolvány, egyenletesen eloszlatom a felületen. A hűtőborda lamellái közül is alaposan szedjük ki a port és rakjuk össze a gépet.

A tutort készítette: nightmare

Minden jog: xboxklub.hu