PS2 softmodolt memóriakártya készítése (már softmodolt memóriakártya segítségével)

PS2 softmodolt memóriakártya készítése (vagy meglévő kártya frissítése) már Softmodolt memóriakártya segítségével

Verzió: v1.0
A tutorialt írta: CZCZ

FONTOS!!!
Az itt ismertetett dolgok egy része illegális!
Garanciavesztést nem okoz, mert a konzolt nem kell megbontani a műveletekhez, de mindenki saját felelősségére használja!
Ha mégis tönkrevágod a berendezéseidet azért ( engem is beleértve ) az Xboxklub.hu egyik tagja sem vállal felelősséget!

Az oldal nem támogatja a warezt, a tutorialt a készítő kizárólag abból a célból írta, hogy a tulajdonodban lévő eredeti játékaidat házilag lemagyarítva, biztonsági másolatként tudd futtatni

Miért jó ez a mod?

Ez a mod azért hasznos, mert így nincs többé szükséged modchippel ellátott PS2 konzolra és telepítőlemezre, ha frissíteni szeretnéd a meglévő softmodolt memóriakártyádat vagy készíteni szeretnél egy másikat

Hozzávalók

 1. Softmodolt (FreeMcBoot) memóriakártya, amellyel ha nem rendelkezel az elkészítéséhez, találsz leírást a GYIK-ban (ez esetben egy Modchip-el ellátott PS2-re és egy telepítőlemezre van szükséged a kártya módosításához).

 2. Pendrive (én 4Gb méretűvel teszteltem, de valószínűleg kissebbel / nagyobbal is működik).
 3. Bármilyen Playstation 2 játékkonzol, amely alkalmas softmodolt memóriakártyáról való boot-olásra (lehet akár meghajtó hibás is, mert a beépített olvasóra ennél a műveletnél egyáltalán nem lesz szükségünk!).
        
 4. A Free McBoot v1.8b programcsomag, amely letölthető INNEN.

Teendők

 1. A letöltött rar fájl tartalmát kicsomagolva fel kell másolni a Pendrive-ra. Ezután a pendrive-ot és egy softmodolt memóriakártyát helyezz a PS2-be (esetünkben az 1-es portba kell rakni a kártyát, de természetesen a 2-esről is működik).
 2. A PS2 bebootol a memóriakártyáról és bejön a Free McBoot menüje. Itt az "uLAUNCHelf" menüpontot kell választani, majd a "kör" gombot kell megnyomni és a "mass:/"-t (ez a pendrive) választani (szintén a "kör" gombbal). Itt a "FREE_MCBOOT.ELF"-et kell elindítani (ismét a "kör" gombbal).
 3. Ha mindent jól csináltál, betöltődött a Free McBoot 1.8-as telepítője. Berakhatsz még egy memóriakártyát és a "multi version install"-nál a "Slot 2"-t választva Softmodolttá teheted, vagy "Slot 1"-et választva lefrissítheted a már meglévő softmodolt memóriakártyádat 1.8b verzióra.

Fontos

Elvileg ez a telepítő már működik fake (hamisítvány, vagy utángyártott) memóriakártyával is, de a tapasztalatok szerint itt még nem 100%-os a kompatibilitás.

Ha nem sikerült a műtét

Nálam előfordult Fake kártyánál, hogy ha sikerült is rátelepíteni a softmodot a menü vagy a játék indításakor csak fekete képernyőt kaptam.
Ekkor a következő dolgokat tettem:

 1. Egy már softmodolt kártyával az előbb leírt módon el kell indítani az 1.8b telepítőt.
 2. Meg kell formázni a fake memóriakártyát.
 3. Rá kell telepíteni az 1.8b normal FreeMcBoot-ot. Minden kérdésre OK-t kell nyomni (ekkor, már bootol-t a FreeMcBoot menü de a játék továbbra sem indult).
 4. A működő softmodolt kártyáról a PS2 alap menüjében át kell másolni a "BOOT Folder" nevű mentést a fake kártyára, felülírva a jelenleg rajta lévőt.

Ezzel elértem, hogy a fake kártya is alkalmassá vált a softmod-ra.

Képekkel sajnos nem tudtam most illusztrálni a tutort, mert jelenleg egy memóriakártya van a birtokomban. Remélem így is érthető volt minden

Kérdéseidet és észrevételeidet várjuk a fórumban!

Jó szórakozást!
Legyen 2010 is a modding éve! Wink
Minden jog fenntartva a készítőn kívül: xboxklub.hu
Szeretnék külön köszönetet mondani az xboxklub.hu aktív tagjainak, mert nélkülük nem jött volna létre.