Title Update telepítése PenDrive segítségével

Title Update telepítése:

Mire használható?

A Title Update (röviden TU) tulajdonképpen egy patch, frissítés, ami a kiadott lemezes verzió óta létrejött javításokat tartalmazza. Ez a tutor azzal foglalkozik, hogy hogyan telepíthetők ezek a frissítések Live nélkül!

Mi kell hozzá:

Xbox: lehet bármilyen, moddolatlan, flashelt, bannolt, stb.
Pendrive: min. 1 gigabyte, és a boxnak kompatibilisnek kell vele lennie (a legtöbb az). Figyelmeztetés: ha nem rgh-s/jtagos a boxotok vagy nincs transfer kábeletek akkor a pennek mindig a boxban kell lennie, ha a frissített verzióval akartok játszani!
Dashboard: legalább a 2.0.9199.0 verzió (2010. április 6.)
Egyéb 1: PC és netkapcsolat
Egyéb 2: Usbxtafgui v44 és (opcionálisan) abgx360/exiso programok

A frissítés menete:

1. (opcionális) Ha megvan mely játékot/játékokat szeretnétek frissíteni, akkor első körben meg kéne tudni a játék Media ID-jét (média azonosító, egy-egy játéknak általában annyi féle van, ahány régióban adták ki), amihez XGD2 játékok esetében az abgx 360 program fog segítséget nyújtani! A játéklemezt tegyétek be a PC-tek meghajtójába és az Abgx-ben válasszátok az Input menüpont alatt a Burned DVD-t, itt pedig a saját meghajtótokat!

Ezután nyomjatok a Launch-ra (alul)! Miután elkezdi ellenőrizni a lemezt az első adandó alkalommal nyomjatok egy Q-t, a Media Id-t pedig a képen látható módon találjátok meg.

XGD3 játékok esetében az Abgx360 még (!) sajnos nem ismeri fel ezt a formátumot, ezért ebben az esetben a Media ID az iso kicsomagolásakor nyerhető ki, pl. az Exiso programmal. Ennek a pontos módjával jelen Tutor részleteiben nem foglalkozik. (Míg az abgx frissül, az is egy megoldás, ha egyszerre az összes Media ID-jű TU-t felteszitek egy adott játékból, ilyenkor úgyis csak a lemeznek megfelelőt fogja kezelni a box.)

2. A kívánt játékokhoz le kell töltenünk a megfelelő Title Update-eket; a legutolsó sorszámú mindig tartalmazza a korábbi frissítéseket is, úgyhogy mindig elég a legnagyobb sorszámú letöltése! Ha tudjuk a játékunk Media ID-jét (1. pont), akkor elegendő a megfelelő Media ID-jű verzió letöltése, ha viszont nem, akkor töltsük le (a legutolsó sorszámúból) az összeset.
Link a TU-khoz: http://www.xbuc.net/

3. Az xboxban, a dashboard-ban a System Settings - Memory pont alatt formázzátok le a pendrive-otokat!

4. Ezt a pent dugjátok rá a PC-tekre és indítsátok el az Xtafgui v44-et! Itt a File menü - Open Device Selector-ra nyomjatok, majd válasszátok ki a megfelelő USB Memory Unit-ot és nyomjatok az Open Drive-ra! Ekkor a következőt kell lássátok:

Nyissátok le a Cache Partition-t és azon belül ha a Cache-en vagytok nyomjatok egy jobb egérgombot! Itt a megjelenő menüből válasszátok az Injectet!

Itt már csak az a dolgotok, hogy betallózzátok a megfelelő TU-t, és ha már megjelent a jobb oldalon, akkor bezárható az alkalmazás. Fontos, hogy egyszerre csak egy TU-t tudtok betallózni! A pent ne felejtsétek el a megfelelő módon eltávolítani a PC-ből!

5. A box kikapcsolt állapotában dugjátok bele a pendrive-ot, majd vele együtt indítsátok el. A frissítés tulajdonképpen ennyi, némely játék a verziószámot ki is jelzi (pl. COD-ok), így le tudjátok ellenőrizni jól dolgoztatok-e.


A tutort készítette: Beyonder 

Minden jog a készítőn kívül: xboxklub.hu