TSOP flashelés - dundiego

XBOX TSOP flash v1.0 - 1.5

Figyelem!!! Mindenki csak saját felelősségére vállalja!

TSOP Flash

Összesen három lehetőség van arra, hogy moddold a gépedet: ModChip, TSOP flash, Softmod. A softmod arra való, hogy ne kelljen szétszedned a géped, és úgy moddold (személyszerint én nem ajánlom, az a baj, h lehet rá telepíteni dolgokat, de oda kell figyelni, mit teszel fel, és még így sem garantált az eredmény...). A modchip behegesztése a legjobb ötlet, hisz itt az alaplap irányításáért teljes mértékben a modchip felel, ha felraksz rá utólag programokat, nem omlik össze a rendszer (ára olyan 3000-8000Ft körül van, egyszerű üzembe helyezés, utána meg nem kell vele többet törődni). A flash, mit is mondjak rá, ha jól csinálod, a géped úgy fog működni, mint a moddolt gép. De ha elsz*rod, akkor már csak a modchip segít (Ha nem vagy úgy eleresztve anyagilag, akkor mindenképpen ezt ajánlom, minthogy a softmodot rakj fel.)

Egy kis gyorstalpaló a TSOP chip-ről.
Ez egy olvasható memória (ROM), melyet elektronikus úton tudunk törölni, és újra felvinni rá az adatot. Egy normál EEPROM (Elektronikusan Programozható Olvasható Memória) úgy kb. 1000-szer programozható újra, de mivel TE nem tudod kivenni a helyéről, ezért itt csak egy lehetőséged van. Ha felprogramoztad és működik, akkor a későbbiekben majd újra felprogramozhatod egy másik verzióval (Ha Szükséges), de ha nem indul el a gép, akkor marad a chip, mert valamit elk*rtál.
Persze az XBOX konzol esetében csak az 1.5 -ös verzióig működik a TSOP flash, a 1.6-os verziókba a Microsoft már csak sima ROM-okat tett az alaplapra, meggátolva ezzel a TSOP flash megvalósítását (a ROM= Csak Olvasható Memória olyan eszköz, melyet a gyártó egyszer felprogramoz, utána viszont többször nem lehet újraprogramozni, ha nem tudta felprogramozni, egyszerűen kidobja, mert nagyon olcsó és mert megéri neki inkább kidobni). Tehát ne FLASH-elj 1.6-os gépet!

Ha minden világos álljunk is neki.
Először is szét kell szedni a géped, ehhez T20, T15, T10 -es Torx csavarhúzó kell. Majd mindent lebontva ki kell venni az alaplapot. Ha ezzel megvagyunk, és tudjuk milyen verziójú az XBOX, és nem 1.6-os (1.6 -os gépet ne csinálj TSOP flash-t), akkor 2 átkötést kell csinálnunk az alaplapon, hogy engedélyezzük az EEPROM írást. Másképp az égetés (Flashelés) le van tiltva.

Itt találhatók az átkötési pontok az 1.0 -ás és 1.1-es XBOX verzió esetén.

TSOP Flash

TSOP Flash
Egyszerűen tegyél rövidzárat a bekarikázott részekhez. Viszont ha Sharp Technologies EEPROM chip van az 1.0 -ás és 1.1 -es XBOX-ban, akkor ennek még egy vezetéket be kell kötni. Ugyanis a Sharp, rövidítve ST chip-nek hogy fel tudd programozni még további egy átkötésre van szüksége.

TSOP Flash

A sárgával jelzett részt kösd át vezetékkel.
Csak akkor ha 1.0-1.1 XBOX konzolod van és ST EEPROM van benne.
Megjegyzés: 1.0 és 1.1 esetén az EEPROM 1MB méretű, ne tegyél rá 256kB-os programot, használj 1MB-osat.

Itt találhatók az átkötési pontok az 1.2 -es, 1.3 -as, 1.4 -es és 1.5 -ös XBOX verzió esetén.

TSOP Flash

Egyszerűen tegyél rövidzárat a bekarikázott részekhez. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük vissza az alaplapot a helyére és szereljük össze az XBOX konzolt. Itt 256kB-os flash-t kell alkalmazni.

A tutort dundiego írta, minden jog a készítőn kívűl xboxklub.hu