Ventillátor bekötési pontok Xbox360-nál

Az első képen azt lehet látni, hogy honnan kell levágni a 2db ventillátor 12 voltos vezetékét (a 2db vezeték a barna és a piros). Ezt a két vezetéket össze kell kötni és kötni rá egy annyira hosszú vezetéket, ami majd elér arra a pontra, ahonnan adni kell a ventillátoroknak a 12 voltot. Az összekötésnél forraszd össze a kábeleket, hogy szét ne csússzon és vagy szigetelő szalaggal, vagy mint a képen is látni, kábelbehúzó műanyaggal védeni, nehogy valamihez hozzáérjen a szabad kábel és letesteljen.

A második képen azt a pontot látni, ahonnan biztonságosan lelehet venni a 12 voltot úgy, nem rongálod az alaplapot és stabil 12 voltot kapsz (és így nem terhelve a tápot). Ide kell kötni azt a kábelt, amit meghosszabítottál hogy megkapja a 2db venti a 12 voltot. Ide még nyugodtan köthetsz egy 6-8cm-es ventinek stabil 12 voltot, ha plusszban azt is szeretnél beszerelni.

 

A harmadik képen látható bekötés egy stabil test pontot mutat, ha esetleg plussz ventit kötnél be vagy esetleg test pont kellene valamihez. A képen is látható, hogy itt sem buherálod szét az alaplapot, mert az ott egy gyári forraszpont.

Sok sikert mindenkinek!

Készítette: retne
Minden jog a készítőn kívül: Xboxklub.hu