XBMC frissítése 1.x-ről 2.x-re, illetve 3.x-re.

Javaslat az 1.x verziójú XBMC frissítésére

Ez a leírás azoknak a felhasználóknak készült, akik még az XBMC 1-es verzióját használják dashboard-ként és frissíteni szeretnék azt 2.x verzióra.

Fontos!
1. Amennyiben SOFTMOD-os a box, akkor csak akkor frissítsd, ha biztos vagy a dolgodban. Hibázás esetén előfordulhat, hogy újra kell softmoddolni a gépet!
2. A korábbi beállításaid elvesznek, minden XBMC beállítást újra meg kell csinálnod, azaz érdemes a főbb beállítási paramétereket feljegyezni (hálózat, médiaforrások, stb.)

Frissítés módjai
- optikai médiáról (CD-RW, DVD-+R, DVD+-RW)
- hálózaton keresztül (FTP) - JAVASOLT!

Előzetes teendők:

- állapítsd meg, hogy jelenleg melyik file-t bootolja a box
- nevezd át (még a PC-n) az XBMC shortcut-ot erre a névre (pl.: evoxdash.xbe)
- nevezd át a shortcut konfig fájlját is erre (pl.: evoxdash.cfg)
- írd át a konfig fájlban az XBMC indítófájljának az elérését arra, ahol az megtalálható a boxon (pl.: E:\XBMC\default.xbe)

További előkészületek optikai média esetén

Amennyiben optikai meghajtóról frissítesz, úgy készíts boot-lemezt, amelyen van Filemanager is. Ha ez Evox alapú, akkor tegyél rá XCommandert is. UnleashX, Avalaunch, XBMC alapú bootlemeznél nem kell külön külső program, mivel ezekben a dashboard-okban van filemanager.
Emelett természetesen a lemezen kell lennie az új XBMC-nek is és a hozzá tartozó shortcut-oknak is. Ezeket célszerűen másold be egy mappába.
Pörköld meg a lemezt és ha nincs PC-drive a boxodban, akkor figyelj írásnál figyelj a fájrendszerre (UDF) és az "Xbox kompatibilitási mód"-ra.
Bootolj be a lemezről és indítsd el a fájlkezelőt.

További előkészületek hálózatos frissítés esetén

Ha a PC és az xbox hálózaton keresztül látják egymást akkor mindenképp ezt a módszert válaszd. Sokkal egyszerűbb az esetleges hibajavítás és arról nem is beszélve, hogy jelentősen gyorsabban készen leszel.
Nem lesz másra szükséged, mint a PC és abox között létesített FTP kapcsolatra és a szoftverre, ami a kommunikációt megvalósítja (javasolt: Total Commander).

Frissítés

Amint kész vagy az előkészületekkel, nincs más hátra mint felmásolni a boxra az új verziót. Keresd meg az előzőleg telepített XBMC-t (hálózat esetén akár mentsd is le) és írd felül az új XBMC-vel (akár előtte töröld le). Elképzelhető, hogy az Arial.ttf fájlt nem engedi felülírni, de ez nem jelent gondot, mivel ez a fájl kb. 3 éve változatlan. Miután felkerült az új verzó másold be a shortcut 2 fájlját (.xbe és .cfg) is a C drive gyökerébe.

Ha mindent jól csináltál, akkor az újra indítás után már az új XBMC fog elindulni.

Amennyiben mégsem, úgy a következőket nézd át:
- jó helyre mutat-e a shortcut konfigja
- rendben felkerült-e minden az XBMC-ből

Készült: 2007. február
Elkövette: Bali, xboxklub.hu