XLinkKai beállítása XBMC alatt - Begi_

XLinkKai, avagy hogyan miként lesz ebből hálózatos játék?

Xlink Kai

Az Xbmc-nek a programok menüjében van egy al-menüje: xlink kai.
Ez a menü a PC-n futó azonos nevű program futtatásakor lehetővé teszi az XBOX felhasználóknak, hogy az interneten keresztül egymással vagy egymás ellen nyomják a játékot.

Működése:
Szükségünk van az XBOX kai nevű programra, melyet innen lehet letölteni: http://www.teamxlink.co.uk, közvetlen link nincs, mert operációs rendszerként más verziót kell letölteni.

A PC-re való telepítése után a start menübe kirak két ikont. Indítsd el a start kai-t, majd regisztrálni kell a programot, a regisztrációt a programablak jobb alsó sarokban található nagyon apró, „bőrönd” formájú ikonnal lehet aktiválni. Itt van azonban egy kis trükk, freemail.hu domain nevet nem fogad el!! Ajánlom más ingyenes címet regisztrálni. (valós legyen, mert ide küldik vissza a regisztrációs információkat).

Ezek után a keressük meg a program könyvtárát, és onnan indítsuk el a kai config.exe-t. Hagyjunk mindent alapbeállításon, kivéve a profilt. "select profile".
A készítők „engine only (for dasboards)” opciót ajánlják. Majd írjuk be a megerősített felhasználó nevet és password-öt. Van egy opció, ami a hálózati kártyákra vonatkozik. Ha több is van a gépedben, azt válaszd ki, amelyiken az XBOX a PC-hez csatlakozik, de szerintem az auto detec-t is működik.
Nem tartom célszerűnek lezárni, ezért ebben az esetben a „don't lock” opciót ajánlom. Ha minden kész nyomj egy „Ok”-t.

Ezek után a kaiLaunch.exe indítása következik. Ennek következtében megjelenik a kapcsolat létrejöttét jelző ikonocska a tálcán.

Ez után két lehetőségünk van:

1. elindítjuk az XBOXon a xlink kai programot.
Ekkor az XBOX automatikusan kapcsolódik a PC-hez, melyet egy információs buborékban láthatunk is, az xboksz IP címével kitöltve (általában ez történik, de van, amikor megmakacsolja magát, ha nem menne, ugorj a 2. pontra).

A játékok opció alatt láthatjuk azokat a játékokat, amelyek a HDD-re vannak installálva.

Ezeken belül, találjuk az éppen futó szervereket, ha valamelyikre rálépünk, és van olyan játékunk a HDD-n akkor az automatikusan, elindul. A játék indulása után, a „System link” opciót kiválasztva játszhatunk is.

Persze van még egy pár opció, ami az XBOX menüjéből elérhető, de ez PC-n is megvan, onnan pedig kényelmesebb, vagy ha nincs játék a HDD-n akkor 2. pont.
Az XBMC-ben ne felejtsd el a pontos IP-t, átjárót, stb. beállítani.

2. A PC-n elindítjuk a kaiUI.exe programot. Persze a kaiLaunch.exe-nek futnia kell. A regisztrációból ismert ablak jelenik meg. Az ablak jobb felső sarkában van egy földgömb ikon (a kábel nélküli). Arra kattintva megláthatjuk, a hardvereket.
Válasszuk, értelemszerűen az XBOX-ot.

Azonnal láthatjuk, hogy a világ mely részén mennyien játszanak, itt tudod megnézni, hogy melyik szervernek mennyi a ping-je, chat, stb.

Ha be akarsz lépni valamelyik játékba, indítsd el azt az XBOX-on, majd „system link” opció, és ott felhozza a választható szervereket, lépj be oda, amelyik tetszik és mehet a játék!

Még valami, sajna nem mindegyik játékba tudsz belépni, próbálkozni kell. Ez lehet PING hiba, Password gond, egyéb…

A tutort írta: Begi_

Javította: sidocious

Minden jog fenntartva: http://www.XBOXklub.hu