Zseniális kihívót kap az Xbox

Megerősítette a pletykákat a legnagyobb digitális játékboltot üzemeltető Valve Software. A cég egy linuxos játékkonzol piacra dobására készül, és arról is sarkos véleménye van, hogyan fogunk játszani a jövőben.

Piston, azaz dugattyú névre fog hallgatni a Valve (magyarul szelep) játékcég készülő linuxos konzolja. Az eszközben várhatóan több lesz, mint egy rossz szóvicc: a tévére kötve futtani fogja a cég Source motorját használó játékokat, és ha elterjed megindíthatja a stagnáló linuxos játékpiacot. A terjeszkedést előre jelezte az is, hogy a cég vezetője korábban rendkívül negatívan nyilatkozott a Windows 8-ról.

Magát a konzolt várhatóan nem a Valve fogja megtervezni, hanem valamelyik hardvergyártásban jártas partnere. A céget már hírbe is hozták az Xi3 nevű céggel, amely apró, Rubik-kockánál alig nagyobb PC-ket gyárt. A Piston kódnevű gép a pletykák szerint az X7A nevű kisgépen fog alapulni, ami mérete ellenére teljes értékű processzort, 4-8 gigabájt memóriát és komoly videokártyát is tartalmaz.

Teljes cikk: Origo.Hu

Laja X
Laja X képe
Offline
Itt volt: 1 év 1 hónap
Csatlakozott: 2006-07-12 11:31

Izgalmas időszaknak nézünk elébe.. Biggrin

_____________________________________________________

X360 Slim-Fat és Egyéb konzol okosítás Tolna Megyében Wink

Samurai Spirits! >:)

_____________________________________________________

X360 Slim-Fat és Egyéb konzol okosítás Tolna Megyében Wink

Samurai Spirits! >:)