Gears Of War TESZT - Laja X

Előduma: Először is üdv mindenkinek újfent.... Most egy olyan játékot készülök nektek bemutatni, amivel idáig nem nagyon találkoztam. Nagyon sokat hallottam erről a készülőben lévő gammáról, talán 360-ra a legjobban várt stuff volt mind között. Sokat néztem a neten a híreket, trailereket és a napokban az elsők között játszó emberek angol nyelvű tesztjeit. Hétvégén én is rávethettem magam a hosszú várakozás után....
Előzmények: Talán ez volt a legtöbbet preferált cím, amivel minden fórumon bemutatták az új NEXTGEN 360 vizuális képességeit, bár csak futó videókról volt szó, mindenki esett-kelt töle. Nincs min csodálkozni és vitatkozni: ilyet még sehol sem láthattunk. Most megosztok veletek egy személyes élményt, miszerint: Kedves elvakult haverom, aki szerint nem létezik más konzol csak a SONY gépe, ott volt nálam és épp friss indítással ment a Gears Of War. Nézi, nézi, nem szól semmit, ami eleve furcsa volt, mert mindent lefikáz a sárga földig, amin nem díszeleg a PlayStation logó. Ezek után nagy sokára így szól: Hát szép, szép, azt meg kell hagyni, de tök unalmas lesz egy idő után, mert mindig ugyan azok a szörnyek fognak benne jönni. És én megveregettem a vállát...... Smile Szó szerint nem tudott belekötni, csak ilyen gyenge dumával tudott előállni.

Első benyomások, stílus: A játék egy harmadik személyben játszódó akció lövölde... lenne, de nem pusztán csak ez. Igazából soha nem rajongtam ezért a stílusért, mert én egy FPS-b*zi vagyok. Nekiálltam a játékot bírtokba venni, beállítgatni saját szájízem szerint, majd rákatt a new game dumára... Ekkor elkezdődött AZ, amitől mindenki el fog esni, attól függetlenül, hogy kedveli-e a játék stílusát. Nem egyszerű ezt megfogalmazni, úgy hogy a tesztem mindenki fogadja el szubíjektív véleménynek. Igyekezni fogok.....

Látvány világ: Írhattam volna így: A grafika. Nem így teszem, mert túl egyszerű lenne és nem fedné a valóságot. Szóval pár óra játék után mondom a következőket. Nem láttam még soha ehhez foghatót. Annyira tiszta és valóság hűnek tűnő hogy nem is akartam elhinni. Szándékosan kerestem benne a hibákat. De nem igazán találtam benne!!! Akkor gondoltam majd játék közben lesz szaggatás benne dögivel, de nem volt, a legnagyobb tűzharc közben sem. Egyszer volt egy kis rándulás benne, amikor egy kis fő ellenség rámdöntött egy teljes házat. Ezen kívül nem lehetett framerate ingadozást felfedezni benne, pedig a játék irdatlan sok cuccot mozgat egyszere. Hatalmas terepeket a végtelenségig kidolgozva, úgy kezelve hogy közben megy az akció és a környezet igen nagy mértékben rombolható!

Maga a JÁTÉK: Ez már sokkal könyebb lesz.... Azért mert ha elvonatkoztatunk a forradalmi technikai megoldásoktól, marad a játék maga, amit lehet szeretni és amit nem. Szerintem sokan szeretni fogják, azért mert én sem szeretem ezt a stílust, de valami oknál fogva NEM tudtam letenni. Ez egy kis magyarázatra szorul: nagyon pörgös játék egész pofás újjításokkal mint a parittyás gránát hajítás és a vakon Rambózás a fedezék mögül... Nagyon király! Látványos az akció, vér és bél, rongybaba fizika a kedvencem és a láncfürészes gépkarabély Smile ! Olybá tűnik hogy az MI is elég jó lett, fedezéket használ támad és visszavonul, a helyzet megítélése szerint. Nagyon meggyőző. Sok a monster, amiket nem koppintottak, hanem egyediek talán némi Predátor utóérzet van bennük.... Wink Fegyverek közül is sok van és cserélhetők igény szerint. Majd mind rendelkezik al tűzzel is... Maga a Játék soha nem laposodik el, nem lesz unalmas. Mindig van mit nézni. Nagyon jól szerepel ezen a téren is!

A story: Megint megtámadták az emberiséget a csunya űrlények. Ehhhhh.... Kicsit unalmas már ez a téma, csöppet elcsépelt. Na mindegy, ebből is lehet jól kijönni úgy ahogy itt is teszik. Ezek a csúnya Lumines nevű lények a totális megsemmisítésünkre törnek és a bolygó uralmára. Náluk is több kaszt van, amit nem nagyon tudok osztályozni, mert nem lehet. A lényeg hogy azek a dögök akárhol feljöhetnek a föld alól és az emberek nem nagyon tudnak velük mit kezdeni, végső elkeseredésünkben elpusztítotuk saját civilizációnkat egy két jól irányzott ion sugár csapással amit a f*sza műholdjainkkal nyomattunk. Billiónyian haltak meg, már csak lézengünk. Az utolsókat rugjuk, hajtóvadászattal üldözik a maradék túlélőket. A hadsereg vezetése új tervet eszelt ki. Itt jövünk mi a képpe a kétajtós szuper szakasz... ROFL

Zene és hangok: Nem tudok nagyon sokat írni erről a témáról, mert ezek a játékok mind Ingame Dolby Digital hangzással rendelkeznek. Ami fontos hogy a témához passzoljon a track ez teljessen rendben van a jelen esetben. Néhol pattogos katona índulóhoz hasonló, néhol meg tiszta para. Volt egy rész ahol szabályosan FÉLTEM. Mondjuk ehhez jött még a képi megjelenés is. A zenéken felül a hangok is nagyon rendben vannak. Mindig éri valami a fülünket, soha nincs teljes csend.

Beszéljünk róla: Összeségében véve egyet kell értsek sok külhoni teszterrel. Ez egy különleges játék sok szempontból. Soha rosszabb játékot ne kódoljanak a 360-ra. Nagy labda a közeljövöben készülő játékoknak és titkon reménykedem benne, hogy ezt még lehet fokozni... Nem egy réteg játék, amiről két hét múlva nem tudjuk hogy miről is van szó. Várni fogjuk szerintem a folytatást, mert szerintem újjabb széria születésénél bábáskodunk. Mondjuk magam részéről jöhet és csak így tovább.

Érték: Mindenki, mindenhol nagyon magas értékeléssel jutalmazta a játékot.... Nem vagyok kukacos ember, hogy csak a fent említett dolgokért lehúzzam. Nem mindenkinek tetszik ez a stílus. De meg kell adni azt, ami jár: ez egy korszakalkotó stuff. Szerintem itt lehet arról véleményt alkotni elöszőr, hogy mit bír a gépünk. Nagyon tetszett amit láttam, minden elismerésem a játék készítőinek. Tökéletes munka. Aki csak teheti ugorjon rá mert kötelező darab!