Mortal Kombat: Shaolin Monks TESZT - Death-Rattle

Na megnéztem az új MK demóját (szám szerint ez a 7.), és úgy éreztem, muszáj írjak róla!

Első benyomás:
Hihetetlen jó a demó, csak sajnos túl rövidre sikeredett. [ezt már megszokhattuk...dohh]
Irányítható karakterek: Liu Kang, illetve Kung Lao. [Akár Co-op mode-ban is!]
Az elődökhöz képest több vért/brutalitást tartalmaz [ez remélem, hogy a full vörzsünbe még magasabb lesz].

A demóban csak "Story mode" van, de a végleges verzió tartalmazni fogja a kedvencünket, a Vs. mode-ot is (Hogy hány karakter lesz benne, még nem tudni, a hivatalos forumon van erre egy külön topic).
Aki nyomon követi a szériát, az bizonyára tudja, hogy ez a "Story mode" az 5-ben bukkant fel először. [Abban a részben ez csak training volt, a 6-ban már megjelentek az RPG elemek (Küldetések, tárgyak, stb.), illetve kapott egy szép sztorit is. Amit még meg kell említeni: ebben a 2 részben mindig 1v1 verekedett egymással, tehát a büntetés egy Vs. Mode volt].
A legújabb részben ismét komoly fejlődésen ment át ez a játékmód. Itt már nem a training a lényeg, és küzdelem se 1v1 megy. Régebben nagy kultusza volt az olyan játékoknak, amelyekben menetelni kellett össze-vissza, és bezúzni a gaz elleneket [ezt hívták "Beat &undefined;em up"-nak. Barbarian, Teenage Mutant Ninja Turtle, Fighting Force, és még sorolhatnám]. Itt is ez a játékmenet, csak RPG elemekkel. Arénáról arénára kell haladnunk, néhol különféle feladatokat végrehajtanunk, hogy tovább juthassunk. [A demóban 2 olyan aréna van, ahol csak akkor tudunk tovább menni, ha teljesítünk valamit. Az egyikbe egy ellen-t kell nekivágni a falnak (hogy az kitörjön, és utat adjon nekünk további kalandjaink felé), a másikban pedig egy kivégzést kell végrehajtanunk (a vér miatt).]
Az ütések is kissé megváltoztak, X - Gyors támadás ; Y - Közepes támadás ; B - Erős támadás ; A - Ugrás ; Black - Dobás/Fegyver felvétele ; White - Kivégzés indítása, ha fullon van a "combo-meter?" ; L - Block ; R - Támadás "módósító".

Aki letölti a teasert, az nagyjából érteni fogja a leírtakat.A Beat &undefined;em up szerelmesei szerintem nem fognak csalódni a Mortal Kombat legifjabb tagjában, ami ha minden igaz, már szeptemberben egyik kedvenc elfoglaltságunk lehet. Én személy szerint nagyon várom a játék megjelenését, remélem nem fogják elrontani a végleges verziót.

* A leírás a DEMO alapján készült, lehet, hogy a teljes verzióban megváltoztatnak pár dolgot, esetleg lecsapolják a vér mennyiségét [ezt persze mi nagyon elleneznénk!], változtatnak a játékmeneten, end szó án.A vélemény szubjektív, biztos lesznek olyanok, akik csalódni fognak ebben a részben, de ha a fejlesztők képesek lesznek egy, a demónál is jobb teljes verziót letenni az asztalra, akkor bátran jelenthetem ki, hogy ez a játék (konzolos pályafutását tekintve) részről részre jobb, mondjuk úgy...fejlődik.

Minden arénában van egy rejtett dolog.

1 - Üssük szét a felon lógó csontvázat.
2 - ?
3 - Ugorjunk le a legfelső hidról (úgy, hogy még éppen meg bírjunk kapaszkodni a szélén). Ha megkapaszkodtunk, látni fogunk egy vöröslő dolgot, szerezzük meg.
4 - ?
5 - ?
6 - ?
Ha valaki tudja a többit, szóljon!

Bár kiírja, hogy mit nyit ki, a demóban szerintem ezeket nem tekinthetjük meg. (Legalábbis én a Single / Co-op menün kívűl mást nem láttam)

Liu Kang
========
Fireballs: R+X
Flying Kick: R+B
Uppercut Special: R+Y

FATALITIES:
Shaolin Soccer: White then D,B,U,F,X
Bone Breaker: White then B,U,U,F,X
Mid Air Kick: White then L,R,D,D,X

Film formájában:
Fatality 1
Fatality 2
Fatality 3

Kung Lao
========
Teleport: R+X
Spin Special: R+Y
Hat Throw: R+B

FATALITIES:
Body Slice: White then F,F,F,F,X
Mid-Air Slice: White then U,U,U,F,X
Hat Trick: White then U,U,U,D,X

Film formájában:
Fatality 1
Fatality 2
Fatality 3

A demoban sajnos csak az első kivégzések működnek.
Forrás: http://www.trmk.org/

Hivatalos honlap:
http://www.mkmonks.com

Forum: http://forums.midway.com/All_Things_MK_Shaolin_Monks/b10705/

Egy-két letölthető dolog:
http://www.gamesmediamirror.com/game_700.html

Death-Rattle