Xbox Classic lebontása

Az Xbox Classic lebontása

Verzió: v1.0
A tutorialt írta: CZCZ

FONTOS!
Az itt ismertetett dolgok egy része illegális, garanciavesztést okoz, valamint tönkrevághatod a berendezéseidet, amiért sem én, sem az Xboxklub.hu egyik tagja sem vállal felelősséget! Attól a pillanattól kezdve, amikor a gépedet megbontod buktad a garanciát! Csak saját felelősségedre használhatod!

Miért jó ez?

Ha szeretted volna szétszedni a konzolodat valamilyen módosítás vagy csak egyszerűen portalanítás (nem árt néha!) céljából, de eddig nem tudtad, hogyan vidd véghez, most ismertetem neked lépésenként.

Hozzávalók 

  1. Torx T10 méretű csavarhúzó
  2. Torx T15 méretű csavarhúzó
  3. Torx T20 méretű csavarhúzó
  4. Tapétavágó (nem feltétlenül szükséges)

Teendők

1. Áramtalanítsd a konzolt, majd fordítsd fejtetőre. Összesen hat csavar fogja a házat, amelyből négy a gumitalpak alatt, és kettő a képen látható helyeken a matricák alatt van.

A matricáknál vágd körbe a csavarnyílásokat a tapétavágóval, a gumitalpak alá pedig nyúlj be vele és tépd le őket. Távolítsd el a csavarokat, majd fordítsd talpra a konzolt és vedd le róla a műanyag felső burkolatot.

2. Itt három csavart kell kicsavaroznod. Húzd ki a szalagkábelt a kis műanyag tartópántból és alatta megtalálod az első csavart, amely a DVD meghajtót és a HDD keretét tartja össze. Ezek után még két csavart kell kicsavaroznod, melyek a DVD olvasót rögzítik. A képen nem igazán látszik, de meg fogod találni őket...

Távolítsd el a csavarokat, majd húzd ki a szalag- és tápkábelt a DVD-ROM-ból és a HDD-ből. Fűzd ki a winchester keretéből a tápkábelt és emeld ki a meghajtókat.

3. Eljutottál a gép belsejébe. Baloldalon található az alaplap, melyet 10 és jobb oldalon a tápegység, amit 2 csavar rögzít. Amennyiben szükséged van rá, távolítsd el őket. A kivételükhöz először az előlap felé kell őket húzni majd felfelé megemelni a panelokat. Ilyenkor az alaplapból ki kell húzni a tápcsatlakozót, a joystik port-ok csatlakozóit, az előlapi panel és a ventillátor csatlakozóját (A képen nálam kissé eltérő látvány fogad, mint a megszokott Smile Ettől függetlenül a csavarnyílások még ugyanott találhatóak... Ahol csak karikát látni ott a fénykép szögéből adódóan takarásban vannak a csavarok helyei.).

FONTOS!
Mindig ügyelj az összerakásnál, hogy minden csavar a helyén legyen! Ha bent felejtesz akár egyet is, zárlatot okozhat és tönkreteheti a boxod!

Érdekességek

- Ha ki szeretnéd venni a ventillátort is, akkor két lapos fejű csavarhúzóval az oldalán ékeld ki a rögzítő pántokat, majd húzd meg felfelé a ventit.

 

- Az előlap eltávolításához nyúlj be mögé oldalról egy vastagabb csavarhúzóval és feszítsd amíg nem kattan egyet majd ezt ismételd meg a másik oldalról is (nyugi, nem fog eltörni, bírja a kiképzést Smile ).

Kérdéseidet és észrevételeidet várjuk a fórumban!

Sok sikert!
Legyen 2010 is a modding éve! Wink

Minden jog fenntartva a készítőn kívül: xboxklub.hu
Az alapötletért és a képek egy részéért köszönet: Xbox-Scene
Szeretnék külön köszönetet mondani az xboxklub.hu aktív tagjainak, mert nélkülük nem jött volna létre.

xboxklub.hu
2010. január